Mindentudó sminktetováló gép
Mindentudó sminktetováló gép
Formabontó sminktetováló gép
Formabontó sminktetováló gép
Elegáns sminktetováló gép
Elegáns
sminktetováló gép
Klasszikus sminktetováló gép
Klasszikus sminktetováló gép
Praktikus sminktetováló gép
Praktikus sminktetováló gép
Mini sminktetováló gép
Mini
sminktetováló gép
Sminktetováló tûk, tûcsúcsok
Sminktetováló tûk, tûcsúcsok
Sminktetováló pigmentek
Sminktetováló pigmentek
Bõrfelület érzéstelenítõ
Bõrfelület érzéstelenítõk
Sminktetoválás kiegészítõ termékek
Kiegészítõ termékek, utókezelõk

Sminktetoválás

A sminktetoválás feladata az arc természetes harmóniájának megteremtése: a szem, a szemöldök és a száj hangsúlyossá tétele. A kényelem sem utolsó szempont természetesen, nem kell többé fél órával korábban kelni egy szép smink elkészítéséhez, és nyugodt lélekkel strandolhatunk nyáron, nem "folyik le" a szemünk, szemöldökünk.

"Amit nem rajzolt meg a természet vagy elmostak az évek"

Manapság a sminktetoválást erre külön kifejlesztett professzionális gépekkel végzik. A tûk orvosi fémbõl készülnek és a bõrbe pontszerûen juttatják be a pigmentet (festékanyagot).

Napjainkban már teljesen megszokott, hogy tetoválást viselünk, ki-ki a maga ízlésének megfelelõt.

Fontos azonban, hogy különbséget tegyünk az életre szóló tetoválás és a néhány évig megmaradó kozmetikai tetoválás (sminktetoválás, permanent make up) között.

A kétféle tetoválás között elsõsorban technikai különbség van: az élethosszig tartó testtetoválás készítésekor a bõr aljáig tetoválnak, míg a kozmetikai tetoválásnak pontosan meghatározott korlátai vannak: kizárólag a hámréteg legalsó sejtsoráig, a bazális rétegig tetoválnak. Ezért is olyan népszerû, hiszen 2-4 évig marad a bõrben, utána eldöntheti viselõje, hogy szeretne-e újat, esetleg mást.

Az apró szépséghibákat - mint a gyér vagy rövid szemöldök, a kicsi, közelülõ szem vagy éppen a keskeny, kicsi, szabálytalan száj - ki lehet vele javítani, illetve tökéletesebbé lehet varázsolni. Természetesen akkor is jól alkalmazható, ha nem szépséghibát korrigálunk, hanem az amúgy tökéletes vonalakat hangsúlyozzuk, nyitjuk a tekintetet, teltebbé varázsoljuk az ajkat, gyakorlatilag egy szép nappali sminket készítünk el.

Gyakori kérdés, hogy miért nem tanácsos az arcon végleges tetoválást készíteni: az arc degenerációs folyamatai, ahogy ráncosodunk nem kímélnék az odatetovált kontúrvonalakat sem. Képzeljünk csak el egy 20 éves korban tetovált szemkontúrt, hogy néz az ki további 20-30 év elteltével?! Különös tekintettel a közkedvelt "cicásított" szemnél bizony 1-2 centivel lejjebb kerülhetne a vonal, ami meglehetõsen groteszk látványt nyújtana.

Szemhéj kontúr tetoválás

A szem hangsúlyossá tételére, valamint a szem formájának korrigálására. Egyénre szabottan, a vékony szempillatõben húzott vonaltól, egészen a vastag vonalvezetésig. Azoknak, akiknek gyér és világos szempillájuk van, de nem akarnak kontúrt, ajánljuk a szempilla sûrítést, amely a szempilla tövekben, pontszerûen látszik, hatása teljesen természetes.

Szemöldök tetoválás

A szemöldök ívének hangsúlyossá tételére, fazonjának korrigálására, illetve abban az esetben, ha a színével elégedetlen. A szemöldök egyéni kialakítására többfajta technikai megoldás, illetve a bõr tónusához és az egyéniséghez illeszkedõ színharmónia megalkotására van lehetõség. A szemöldököt általában satír vagy speciális "M" technikával készítjük, mivel azoknak, akiknek gyér vagy formailag tökéletlen a szemöldökük, csak ez a megoldás jöhet szóba, Azoknak, akiknek szép dús a szemöldökük, csak az eleje vagy a vége rövidebb a kelleténél, esetleg köztes hiány van, szálazott technikával ki tudjuk korrigálni a hiányzó részt.

Szájkontúr tetoválás

A száj formájának korrigálására, illetve a száj hangsúlyossá tételére, az ajkak érzéki vonalának kialakítására. Egyéni igényektõl függõen a vékonytól a vastag kontúrig, a bõr tónusához és az egyéniséghez illeszkedõ színben.

Szájsatír

A száj kontúrozását és az ajkak színnel betöltését azoknak ajánljuk, akik nem szeretnek bajlódni az állandó rúzsozással, de egyéniségükhöz illõ, szép színû, érzéki ajkakat szeretnének. Praktikus és kényelemes.

Miért jó a sminktetoválás?

Amit nem rajzolt meg a természet vagy amit elmostak az évek, azt mi pótolhatjuk, szépíthetjük.
Miért sminktetoválás és nem csak simán mondjuk arctetoválás? Azért, mert a kettõ között jelentõs különbség van. Míg a tetoválás az irha rétegig, sõt a bõraljáig terjedhet, ezzel garantálva azt, hogy élethosszig tart, addig a sminktetoválás csak a hámréteg legalsó sejtsoráig, a bazális rétegig terjedhet, így az csak 2-4 évig marad a bõrben. Miért fontos ez? Azért, mert az arc degenerációs folyamatai, ahogy ráncosodunk nem kímélnék az odatetovált kontúrvonalakat sem. Képzeljünk csak el egy 20 éves korban tetovált szemkontúrt, hogy néz az ki további 20-30 év elteltével?! Különös tekintettel a közkedvelt "cicásított" szemnél bizony 1-2 centivel lejjebb kerülne a vonal, ami meglehetõsen groteszk látványt nyújtana.

Milyen az ideális sminktetoválás?

A kevesebb néha több elve talán itt érvényesül a legjobban. A sminktetoválás minden esetben egy szép, de diszkrét nappali smink alapjait adhatja meg, illetve a korrigálandó kisebb-nagyobb szépséghibákat javíthatjuk vele. Talán végre kimegy a divatból a "csokis száj" vagy a "Kleopátra szem" vagy a "csodálkozó Marlene Dietrich" szemöldök. Ha lelki szemeink elõtt megjelent a kép, akkor láthatjuk, ezek a divatirányzatok messze voltak a természetestõl.

Hogyan választjuk ki a megfelelõ pigmentet?

Soha nem csak a hajszín vagy az arcszín dönt, hiszen ezek változhatnak hála a hajfestékeknek vagy a szoláriumnak, sõt nem is a vendégen lévõ ruha színe dönt, mint a sminkelésnél. A sminktetoválás talán legfontosabb és sokak által sajnos kevéssé ismert területe a színelmélet, azaz a bõrszín alaptónusának meghatározásával tudjuk csak helyesen megválasztani a vendégünknek legmegfelelõbb pigmentet. Ezt leginkább a tenyérbõl tudjuk megmondani, azt egy kissé kifeszítve jól látszik, hogy kinek sárgás, kinek vöröses vagy éppen kékülõ a bõrének alaptónusa, amely sokkal nagyobb mértékben befolyásolja a bevitt pigmentet, mint azt sokan gondolnák. Így lesznek például az eredetileg barnára tetovált szemöldökökbõl 1-2 hónap alatt vörösesek.

Mindegy milyen géppel és kiegészítõkkel dogozunk?

Nem, bizony! Az egyszerûbb, csak kézi egységbõl és adapterbõl álló, olcsóbb árfekvésû gépek tûi oldalirányba is kimozdulnak, ezért szaggatják a bõrt, így több korrekcióra van szükség és ritkán marad tartós a sminktetoválás. A professzionális gépek tûi csak le - fel irányban mozognak, így a bõrt a legkisebb mértékben sértik, korrekcióra alig van szükség. A jó minõségû pigment és a hatásos fájdalomcsillapító szerek, amik közül a jobbak vérzéscsillapító hatással is bírnak, hogy a vér ne mossa ki a frissen betetovált pigmentet szintén elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy igazán nívós munkát végezhessünk.

Ha a fenti tényeket ismerjük, a tévhiteket nem alkalmazzuk munkánk során és profiként, professzionális géppel és kiegészítõkkel dolgozunk, akkor mi nem okozunk csalódást a vendégeinknek

Japán hiperrealisztikus Microblading sminktetováló tanfolyam
Japán hiperrealisztikus Microblading szemöldök szálazás tanfolyam
Sminktetováló alaptanfolyam
Sminktetováló alaptanfolyam
Haladó sminktetováló tanfolyam
Haladó
tanfolyam
Színelmélet oktatás
Színelmélet
oktatás
A legújabb trendek a szemöldök sminktetoválás területén
Szemöldök sminktetoválás Trendközelben
Sminktetoválás a Trendmániában
Sminktetoválás a Trendmániában
Sminktetoválás bemutató video
Sminktetoválás bemutató video
Árlista
Árlista, termékösszesítõ
Akciók
Akciók,
kedvezmények
Sminktetoválógép részletfizetési lehetõség
Részletfizetés tetoválógépekre
Értesítés újdonságainkról
Értesítés
újdonságainkról
Elérhetõségek
Elérhetõségek,
térkép

Partnerünk, akit szívesen ajánlunk:

Professzionális gyógynövény kozmetikumok
Oldaltérkép
2005-2020 © Morvai Tamás, MMC honlapkészítés
Sminktetoválás